Magic of Book

Knjiga Za Poklon! 4#

— Autor felix @ 00:40

“U potrazi za gospodinom pravim” – Svakoj se ženi to desi, a nekima čak i više puta… Griv je pronikao (zaista jeste!) u samu suštinu večite ženske portage za srodnom dušom i beskrajnog, izluđujućeg lova na “Gospodina Pravog”. Pošto svaka žena postavlja pitanje:”Zašto je toliko teško pronaći dobrog čoveka?” Duhovit tekst sa predivnim i urnebesno smešnim starinskim fotografijama, savršeno ilustruje ovu jednostavnu ali snažnu poruku o našim životnim izborima!

Urnebesno! :)

“Jedinstvena istina o ljubavi” – Pa šta se još može reći o ljubavi? Bredli Trevor Griv je sažeto objašnjava samu suštinu ljubavi na način koji čitaoca pogađa pravo u srce!

Zaista su nešto što treba bar jednom pročitati!

Knjiga Za Poklon! 3#

— Autor felix @ 00:34
“Dragi tata” je ne samo prava stavr za one koji imaju teškoću da nađu odgovarajuće reči kako bi svom ocu rekli šta osecaju, nego je i majstorski napravljen spoj dirljivih fotografija i poruka koje će svakom tati pokazati koliko znači svojoj porodici.

Grivove domišljato, neobične i dirljivo uparene slike i misli bez napora saopštavaju tati kolike su vaša ljubav i zahvalnost za njegov višegodišnji trud. Iako je paradoksalan spoj snage i nežnosti, daleko od savršenog otac je neko ko je poseban!

“Draga mama” je knjiga kada stanemo na trenutak i zapitamo se koje su to reči kojima bi majci mogli opisati svoja osećanja. Kako bi joj zahvalili na neobičnoj ljubavi i neiscrpnoj predanosti? Hiljadu reči u iskrenim rečima i slikama. Poklanjanjem ove knige pokazaćemo mamama koliko cenimo njihov trud i koliko ih zaista volimo.

Savršen poklon za mamu i tatu, ja to iz iskustva! :)


Knjige Za Poklon! 2#

— Autor felix @ 00:25
“Smisao života” pokazuje kako su odvajkada najveći umovi istorije razbijajli glavu pitanjem: Šta je smisao života? Da bi Bredli Trevor Griv nama na svoj vedri i duhovit način ponudio odgovor: pronađi ono što voliš da radiš, a onda to radi.

Okrepljujuća knjižica, puna raznovrsnih fotografija pomoći će vam zaista da shvatite da ima i da postoji nešto za šta je uvek vredno živeti...

“Sutra” (pustolovine u svetu punom nepoznanica)“Sutra” je knižica koja uz osvežavajuće originalnu naraciju i neodoljive i urnebesne fotografije životinja, prikazuje jedan važan problem: kako ostati normalan j svetu punom promena, sukoba, meteža i sopstvenog ludila.Ne bavi se promenama, nego savetuje čitaoce kako da sačuvaju bitan Optimizam i da bez straha stupaju napred čak i kada ima se čini da je najgore. Iako je tema ozbiljna, nećete moći da se ne nasmejete dok budete čitali ovu knjigu. J

Život je čudo...


Knjige Za Poklon! 1#

— Autor felix @ 14:19
“Male knjige o velikim životnjim pitanjima” naslov su za kolekciju knjiga Bredli Trevor Griv-a, ujedno i jednog od mojih omiljenih pisaca.Preporučila bih vam da ako imate dilemu sta kupiti nekoj dragoj osobi za poklon obavezno pogledate naslove ovog pisca.

Ovde ću sa nekoliko članaka predstaviti koju…

“Knjiga za kišni dan” (lekcija razveseljavanja)Ona je predivna zbirka veselih i dirljivih fotografija zivotinja s nadahnutim tekstom osmišljenim da podigne raspoloženje onome ko je tužan. Zaista jedan poseban način da se nekome stvori osmeh na licu! Deluje J

Činjenica da nije svaki dan bajan, pomoćiće nam da sagledamo stvari iz drugačijeg ugla, shvatimo da nismo jedini  koji se osecamo promašeno i bezuspešno, već spoznati apsurde našeg bitistanja i veličinu potencijala kojom raspolažemo.

Zauvek prijatelji” je naslov koji odgovara na pitanja – Šta to prijatelje čini toliko posebnim? Šta naš izbor prijatelja govori o nama samima? Koja to varnica raspaljuje najjača prijateljstva i ne da im da se ugase?Takođe i razmatranja pitanja – zašto ne možemo živeti bez prijatelja i kako se to iz kenjkavog početka razvija u veliko prijateljstvo, šta raditi kada se dobar prijatelj prozli i čemu sve to…Ja sam je kupila svom najboljem prijatelju, i pronašla sve ono divno što se zove život i prijateljstvo u njoj, nećete omanuti u svakom slučaju… A, prijatelju ćete pokazati sitnicom koliko vam znači i stvoriti naravno osmeh na njegovom/njenom licu J!

Biće još ideja za poklon!...


Popusti na sajmu knjiga!

— Autor felix @ 22:35

Pošto će se na sajmu predstaviti i izlagati 800 izdavača, mnogi su izašli s primamljivim popustima i akcijama.

"Clio" je najavio desetine novih naslova sa sajamskim popustom od 40% kao i nagradne igre za svoje kupce, dok je "Knjiga komerc" spustila cene za 40%. Na Laguninom štandu moći ćete naći i izabrati knjigu za 199,00 din., a neka izdanja "Belog puta" moguće je pronaći čak i u pola cene.

Ljubitelji bestelera sutra će moći ponovo da popričaju sa Tnijem Parsonsom, Endruom Dejvidsonom koji na 10. rođendan kuće "Alnari" dospeva sa knjigom "Poslednji anđeo". Gosti štanda Kanade biće Pan Bujukas, David Albahari i Duško Pertičić...

** Izdavačka kuća "Portalibirs" zasladiće Sajam knjigom "Klub ljubitelja čokolade", uz koju se dobija na poklon "Adore" čokolada! Roman Kerol Metjuz povezuje četiri različite dame i njihovu ljubav prema čokoladi. Njih četiri nalaze se u kafiću Čokoladni raj, kad god pronikne neki problem...**

Svakako treba dodati da je dobra knjiga, šolja kafe/čaja, čokolada i topao dom.. jedan od najboljih načina opuštanja i uživanja.. tako da, ugodite sebi ovih dana..


Novi koncept sajma knjiga Beograd

— Autor felix @ 15:29

.. Takođe, ovogodišnji sajam knjiga biće organizovan po novom konceptu, sto u suprotnom podrazumeva pregledniju sajamsku prezentaciju i veći izložben prostor.  Svetska i domaća izdavačka produkcija, predstavljanje pisaca, promocije i drugi prateći programi izdavača biće koncipirani po izložbenim celinama.

Samizdat B92 pojaviće se ove godine na sajmu knjiga sa više od 20 naslova objavljenih između dva sajma, u svoje četiri edicije. Izlagački prostor Samizdata B92 ce biti u Hali 1, u Areni, gde će se čitaocima na već tradicionalno predstavljaju najreprezentativniji izdavači iz Srbije. Izdavačku kuću karakterise pažljivo biranje naslova i značajni autori čija dela ubiraju pohvale kritičara i plene pažnju čitaoca.

Sto se tiče izdavačke kuće Laguna - predstaviće 232 knjige objavljene u poslednjih godinu dana. Ona organizuje po novom konceptu, pregledniju prezentaciju i veći izložbeni prostor, koji ovaj put obuhvata 225 metara kvadratnih.

Alnarijev štand na ovogodišnjem sajmu knjiga svojim vernim čitaocima preporučuje more novih naslova, popusta, promocija i brojnih nagrada.

Okean je od avgusta 2009. u vlasništvu Izdavačke kuće Čarobna Knjiga. Njihov štand je u prstenu hale 1. Pripremljeno je mnogo zanimljivih naslova. Pored uobičajenih sajamskih popusta Čarobna knjiga i Okean omogućiće vam veliki izbor knjiga na akcijskoj prodaji od po 100 dinara.

Svakako biće još mnogo izdavača kao što su: - Narodna knjiga, Kreativni centar, Prometej, Stilos izdavaštvo, Stubovi kulture, Službeni glasnik, Prosveta (Arena Hale 1),...

www.laguna.rs

www.alnari.rs

www.carobnaknjiga.rs

www.okean.rs

www.kreativnicentar.rs

www.englishbook.rs

Uživajte u moru knjiga...


INFO. Za posetioce - Sajma Knjiga!

— Autor felix @ 02:08

Radno vreme sajma je od 10:00-20:00h.

Cena pojedinačnih ulaznica je 250 din. Grupne pak koštaju 150 din. (nije mi poznat podatak br. ljudi po grupi). Dok je cena parkinga 100 din. na sat.
Probajte mi precizirati informacije koje vas zanimaju. Hvala na razumevanju.
Svakako, biće još o ovome...

.. još o sajmu knjiga!

— Autor felix @ 12:58

Kažu da će u Hali 1 biti pored Grčke tj. zemlje počasnog gosta biti i domaći i strani izdavači i to samo sa sopstvenim izdanjima.

U parteru hale 4 (bivše hale 14) nalaziće se domaći i strani izdavači + će u galeriji ove sale biti antikvarne i korišćene knjige.

U hali 1a (bivša hala 15) svoju izdavačku pordukciju i ostale projekte  predstaviće državne institucije i ustanove.

U hali 2a bice predstavljene nacionalne prezentacije i strani izdavači - obrazovanje - školska i stručna literatura.

Što se tiče izložbi: Gruzijski rukopisi, Todor Manojlović - građanin sveta, Aforizam i ilustracija, Kultura ćirilice.

A, nagrada Dositej Obradović (koja je svake godine dodeljena stranom izvođaču sa kontinuiranim doprinusom u objavljivanju i promociji srpske književnosti) će biti dodeljena, pored tradicionalnih i uobičajenih nagrada za izdavaštvo.

.. Nadam se da su date korisne informacije..


Sajam knjiga 2009.

— Autor felix @ 21:00

Ponovo se održava Sajam knjiga - "More Knjiga"! Početkom od 26.10-01.11.2009. u vremenu od 10:00-20:00h.
54. međunarodni beogradski sajam knjiga organizuje se po novom konceptu! Prvenstveno će biti  preglednija  sajamska prezentacija, kao što će sam prostor biti veći. Domaći i strani izdavači, promocije, predstavljanje raznih pisaca...
Tema "More Knjiga" znači da će svako pronaći, kao što to čini svake godine, poneku knjigu za sebe u tom celom moru knjiga.
Počasni gost ovogodišnjeg sajma knjiga je Grčka. Ali će takođe biti mnogo drugih izvođača iz Švedske, Japana, Kanade, Kine, Rusije, Francuske, Nemačke, Italije, Austrije, Španije, Portugalije, Švajcarske, Izraela, Brazila, Irana, Angole, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, BIH, Republike Srpske, Crne Gore.

Pa, šta više reći sem... Svi na sajam knjiga u ponedeljak!


«Prethodni   1 2

Powered by blog.co.yu