Magic of Book

15 Nov, 2009

Klajv Barker - "Igra prokletstva" ***

— Autor felix @ 17:19

Klajv Barker je verovatno najpoznatiji kao kreator serijala Hellraiser, koji je 1987. otpčeo roman The Hellbound Heart, da bi zavšio četvorodelnim filmskim serijalom.Iako nesumljivo zna kako da uplaši čitaoca, Barker se ne zadržava samo u granicama horora. U romanima kao što su Weaveworld, Imajica i drugi, Barker isporučuje vrhunska dela naučne fantastike. Pažnju javnosti prvi put je privukao ranih osamdesetih, zbirkama priča iz serijala Knjige krvi. Potom je sledio prvi roman, Igra porkletstva, koji je Barker ostavio rame uz rame sa Stivenom Kingom. "Video sam budućnost horora... ime joj je Klajv Barker" - Stiven King. Tada vodeći pisac horora, King je jednom prilikom izjavio Barkeru da vidi budoćnost žanra. Klajv Barker živi u Los Anđelesu sa kćerkom, četiri psa, pet zlatnih ribica, papagajem, petnaest pacova i nebrojenim gušterima.

"Igra prokletstva"

Okorelom kockaru, Martiju Strausu sreća kao da se konačno osmehnula. Po izlasku iz zatvora zapošljava se kao telohranitelj Džozefa Vajtheda, jednog od najbogatijih ljudi u Evropi. Ali Vajthed se takođe svojevremeno kockao sa srećom - odigrao je davnašnju igru koja mu je dala ogromno bogatstvo i moć u zamenu za njegovu besmrtnu dušu.

Sada su sile sa kojima je igrao došle da uzmu ono što je njihovo. Zastrašujuće sile, koje mogu da podižu mrtve i Marti se zatiče u procepu između svojih ljudskih gospodara i samog Pakla. Ostaje mu još samo jedna očajnička igra koju može da odigra...

Svakako bi od istog pisca preporučila knjigu "Utkani svet" koju nikada nisam uspela da pročitam do kraja...


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me