Magic of Book

Ostaviti svet za sobom – Margaret Forster

— Autor felix @ 16:21

„Njenopoznavanje istorije je, kao i uvek, usklađeno s čudesnim saosećanjem... veštonapisan roman.“
Sunday Times

Izgubljena, nađena, ukradena, zaturena, prodata,predmet borbe... Ovaj izuzetno zanimljiv, lepo i vešto ispričan roman pratiavanture jedne slike s početka XX veka i živote žena koje su je posedovale.
Počinje s odvažnom, vatrenom Gven koja želi dapostane slikar i odlazi u Pariz, gde postaje Rodenova ljubavnica i stvara maluprisnu sliku mirnog ugla svoje sobe u potkrovlju. Zatim slede Šarlot, sanjalicai intelektualka iz edvardijanskog doba, pa Stela, Lukasta, Elza i konačno mladaDžilijen, koje dele neizgovorenu želju da imaju spokojan kutak obasjan suncemkao na slici.
Roman o ženskim životima, o tome šta znači bitiistovremeno žena i umetnik, i koliko je to teško. Izuzetan pogled na lepu slikui njen zamišljeni život, tipičan za Margaret Forster. 

 


Manje od tri – Ivana Kuzmanović

— Autor felix @ 16:20

Glavnajunakinja Una odlučuje da prekine višegodišnju samoću, koja je usledila nakonbolnog razočaranja i iznenadnog prestanka ljubavne veze. Patnja kroz koju jeprošla otkrila joj je nove dubine, a neograničene mogućnosti pojavile su sekada je nestao strah od bola. Porasla je Unina sposobnost da daje i prima izato nije nimalo čudno što je u svoj svet privukla Filipa, osobu sa vrlinamakoje do sada ni kod jednog muškarca nije otkrila. Najljubavnija ljubavna pričamogla je da počne (doduše ne bez prepreka) opovrgavajući staro verovanje da su„sve prave ljubavi tužne“.

Posle izuzetnog uspeha romana Lemurova lubav,magija ljubavne priče se nastavlja i gradi sopstveni mikrokosmos. Roman Manjeod tri očaraće sve generacije čitalaca oba pola i već mu se smeši sudbinabestselera.

 


Grešnik – Tes Geritsen

— Autor felix @ 16:12

Usamostanu leže dve časne sestre – jedna mrtva, druga teško povređena – žrtveneizrecivo surovog napadača. Za taj zločin navodno nema motiva, ali medicinskiistražitelj Mora Ajls prilikom autopsije mrtve žene dolazi do sablažnjujućegotkrića: dvadesetogodišnja sestra Kamila porodila se neposredno pre nego što jeubijena. Ubrzo policija nalazi još jedan leš, unakažen do neprepoznatljivosti.Dr Ajls i detektivka Džejn Ricoli zajedno otkrivaju prastari užas koji povezujeta jeziva zlodela. Dok dugo sakrivene tajne izbijaju na videlo, Mora Ajlspostaje neumitno uvučena u samo središte istrage koja preti da je pogodipreblizu srca…

 


Powered by blog.co.yu